Nyhetsbrev november 2023

Hei hå, nå er det snart jul igjen! Her kommer årets siste nyhetsbrev.

Julemarked på Stortorvet

Neste lørdag, den 25. november, skal vi ha julemarked på Stortorvet utenfor Tante Blå. De flotte og kreative damene på BlåOmtanke syklubb har stått på iherdig og gjort klart masse produkter for salg. Her er det med andre ord mulighet for å kjøpe inn årets varmeste julegaver! Alt av inntekter går til lavterskel aktiviteter for våre brukere. Her er link til Facebook-arrangementet:  Julemarked på Stortorvet | Facebook Hjertelig velkommen!


Juleavslutning 5. desember

Vi håper alle har fått med seg at årets juleavslutning blir helt topp! Og hvis du enda ikke har meldt deg på, så har du fortsatt muligheten. Fram til den 29. november tar vi imot påmeldinger. Ikke vits å sitte på gjerdet lenger – bare å hive seg på! Programmet ser slik ut:

Fra klokken 17.00 er dere velkomne på Restaurant VÆRK i Gamlebyen.

Klokken 17.30 kommer maten på bordet – det blir julebuffet.

Klokken 19.00 kommer Jon Morten Melhus og holder foredrag om begeistring i frivilligheten. Etter hva vi har hørt, blir det både morsomt og lærerikt!

Klokken 20.00 er foredraget ferdig og programmet er over. Vel hjem!


Vi håper enda flere melder seg på, nå er det allerede 40 mennesker som skal samles den 5. desember! Ikke gå glipp av årets siste tidgivertreff 😊 


MinJUL 2023

For åttende år på rad arrangerer vi sammen med Barnas Stasjon MinJUL. Det er altså så mange flotte mennesker der ute! Nå har vi nok tidgivere som har meldt seg, slik at barnefamilier i Fredrikstad får en nydelig julaften med god mat, gaver, musikk og besøk av julenissen. Tusen takk til alle som bidrar til at dette kan gjennomføres <3 


Julemagasin

Fredrikstad Blad kommer ut med et julemagasin om ikke så altfor lenge. I år har frivilligsentralen en egen artikkel om frivillig arbeid og det er gjort intervjuer av tre tidgivere som forteller om sitt engasjement. Julemagasinet er digitalt og vi kommer til å legge den ut på våre nettsider når det blir publisert. Følg med på www.f-b.no eller blaakorsfredrikstad.frivilligsentral.no for å få det med dere 😊


Spørreundersøkelsen 2023

Tusen takk til alle som har svart på årets spørreundersøkelse! Her får vi masse nyttig informasjon fra dere som vi tar med oss videre. Det varmer hjertet å lese alle de fine tilbakemeldingene dere gir, og vi ser at ord som glede og meningsfullt går igjen når dere har svart. Tilbakemeldingene brukes både til arbeid internt i Blå Kors, men også i søknader, sosiale medier, rekruttering m.m. Uansett er det vi sitter igjen med at dere er uvurderlige i Blå Kors sine tjenester. Tusen takk!


Tidgiverkampanje

Nå har dere lenge hørt om dette utstillingsvinduet i Årumgaarden, og snart kan dere vente å se noe nytt når dere tusler forbi. Vi gleder oss til å vise dere hva vi har planlagt, og håper at enda flere får med seg alt det flotte arbeidet dere gjør – og kanskje selv ønsker å bidra. Hold øynene åpne når dere går forbi Stortorvet, plutselig ser dere noe (eller noen) kjent(e)!
 

Samordna mottak for løslatte

Vi har et prosjekt i Blå Kors som heter Glippsoneprosjektet. Dette er et tilbud til innsatte som etter endt soning skal bosettes i Fredrikstad. Blå Kors Fredrikstad og Fredrikstad kommune jobber tett sammen for å skape trygge overganger tilbake til samfunnet og et helhetlig tilbud til tidligere innsatte. I den forbindelse trenger vi tidgivere som kan bistå med denne trygge overgangen. Denne typen frivillig arbeid kan sammenlignes med oppdragene i Steg for steg – å være en medvandrer for en person som ønsker et vanlig liv og hverdagskompetanse. Kjenner du noen som kan være interessert i dette? Send de vår vei! Kurs vil bli gitt.


Rådgivende organ

Frivilligsentralen har fått på plass et rådgivende organ – hurra! Men hva er det? Det rådgivende organet skal påvirke driften av frivilligsentralen og er etter forskriften et krav alle frivilligsentralene har. Dette betyr at vi blir styrket i avgjørelser, at vi kan stå sammen om prioriteringer og jobbe enda mer for dere tidgivere. Som sagt; hurra!


Åpne møteplasser

Vi er i gang med planlegging av nye åpne møteplasser gjennom frivilligsentralen. Per i dag har vi syklubben. Vi har tidligere lekt med tanken om å få til en badegruppe, matgruppe, skogens menn m.m. - men det er jammen ikke lett å vite hva folk ønsker, har behov for eller drømmer om. Derfor vil vi gjerne høre med dere. Hva synes du at Fredrikstad mangler av aktiviteter? Er du god på noe vi kanskje kunne startet et kurs om? Er det et spesielt tema du brenner for, og vil samle en gjeng for å diskutere? Vi tar imot alt av forslag!  


Vi trenger flere tidgivere

Som alltid har vi behov for tidgivere! Vi er så heldige at dere er utrolig flinke til å snakke med venner, naboer og andre om frivillig arbeid i Blå Kors. Det håper vi dere fortsetter med! Både Varmestua, BlåPunkt (tidligere Ung fritid), Steg for steg, glippsoneprosjektet og barnas stasjon trenger flere tidgivere. Så hvis du kjenner noen som ønsker å hjelpe andre og har alt fra 5 timer i uka til 5 timer i året til rådighet – hyl ut! Frivilligheten er for alle 😊 


Kompetansepluss

Vi har hatt et møte med AOF om å kunne tilby et kurs til tidgivere. Vi vet at teknologien raser av gårde i en heidundrende fart, og at det ikke er så lett å henge med i svingene. Igjen betyr dette at mange opplever utenforskap, når resten av samfunnet samles digitalt. Vi vil ikke at våre tidgivere skal føle seg utenfor! Derfor skal vi nå sammen med AOF søke midler om å få til et kurs i digitale ferdigheter for våre tidgivere. Det er ikke garantert at vi får midler til dette, men vi ønsker å informere om dette allerede nå for å høre om noen kan være interesserte. Mer informasjon kommer i februar/mars når vi får svar på søknaden. 


Vil du melde deg på juleavslutningen? Send mail til oss innen 29. november:

Mail: blaakorsfrivilligsentral@blaakors.no 

Jorid telefon: 97125661

Eileen telefon: 90361195


 Varm hilsen fra Jorid og Eileen i Blå Kors Frivilligsentral Fredrikstad.


2024 © Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad