Nyhetsbrev fra Frivilligsentralen Sept 2023

Nyhetsbrev fra Frivilligsentralen

Hei alle tidgivere i Blå Kors Fredrikstad

 Jorid er tilbake! 

Vår alles kjente og kjære Jorid er tilbake fra mammapermisjon!  

René er derfor ferdig med sitt vikariat i hennes stilling, men fortvil ikke! Han fortsetter heldigvis i stiftelsen, både i Steg for steg og litt på Varmestua i et vikariat ut året. Dette betyr dessverre at Selma går vekk fra sin stilling i Steg for steg, men hun blir også heldigvis værende i Blå Kors.  

 Ny hjemmeside 

Vi har lenge jobbet med å få på plass en egen nettside til frivilligsentralen, og endelig er den her! Gå gjerne inn på blaakorsfredrikstad.frivilligsentral.no og ta en titt. Der kommer vi til å legge ut nyheter, kalenderoppføringer, aktiviteter og alt som vi holder på med. God lesing! 

 Juleavslutning 5. desember 

Nå nærmer det seg plutselig den tiden igjen! I fjor var det mange som deltok på juleavslutningen, og det var utrolig hyggelig. Vi håper at minst like mange blir med i år – og lover at det blir minst like koselig! Vi er foreløpig i planleggingsfasen, men er nå i gang med å pønske ut noe innmari ålreit. Derfor ber vi dere innstendig om å holde av datoen tirsdag 5. desember kl. 18 – 21. Skriv det ned med en gang, så ikke noe annet stjeler akkurat denne dagen! 

Du kan også allerede nå gi beskjed til oss om du vil være med.  

 MinJUL 2023 

Julen 2023 skal planlegges, og som vanlig trenger vi Tidgivere til MinJUL. Vi trenger ca. 15 Tidgivere som kan være med på selve julaften, men også Tidgivere som kan hjelpe til i forkant. Vi håper mange har lyst til å bidra på dette, og frist for påmelding setter vi til søndag 1. oktober. Etter dette kommer vi til å rekruttere utenfor eksisterende Tidgivere og ansatte i Blå Kors. Dersom du har noen spørsmål, ta gjerne kontakt med oss! 

 Påminnelse om spørreundersøkelse  

Vi håper alle har fått mail med link til årets spørreundersøkelse. Der vil vi gjerne at dere svarer på de spørsmålene vi har laget, slik at vi får bedre innblikk i deres hverdag som tidgivere. Alle svarene er anonyme, så vi vet ikke hvem som har svart hva. Det er allerede over 30 Tidgivere som har svart, og det synes vi er helt topp! Siste frist for å svare på undersøkelsen er 29. september. 

 Vi trenger flere tidgivere! 

Ja, nå er det høst og alt av aktiviteter er i full gang igjen. Det betyr at vi nå ser behov for flere tidgivere, spesielt på Barnas stasjon, Varmestua og UNG Fritid. Kjenner du noen som kan være litt nysgjerrig på frivillig arbeid? Send de vår vei! Eventuelt send de til våre nye nettsider for å lese mer om hva de kan bidra med 😊  

Tidgiverkampanje 

Sammen med marked- og kommunikasjonsavdelingen jobber vi med å stelle i stand en tidgiverkampanje. Dette både for å vise frem det fantastiske arbeidet dere gjør, og for å forhåpentligvis rekruttere flere tidgivere. Det er sikkert mange av dere som har sett den flotte utstillingen av Varmestua i vinduene i Aarumgarden, og nå er det frivilligsentralen sin tur.   

I den forbindelse ønsker vi å ha life-size pappfigurer av to tidgivere som kan stå i vinduet. Derfor lurer vi på: er det noen Tidgivere der ute som vil ha en pappfigur av seg selv stående i utstillingsvinduet? Gi oss beskjed innen 29. september! Bildetaking til pappfiguren vil skje torsdag 12. oktober på dagtid. Ikke nøl med å ta kontakt om du er interessert!

Julemarked 25. november 

Dessverre var ikke været på vår side i år da vi skulle arrangere BlåMarked. Derfor tenker vi å kjøre i gang et julemarked lørdag 25. november der vi blant annet skal selge BlåOmtanke produkter. Dette kommer til å foregå på Stortorvet utenfor Tante Blå. Her blir det altså mulighet for å handle julegaver med mening! Alt av inntekter går tilbake til brukere av Blå Kors sine tilbud.  

Åpne møteplasser 

Vi er i gang med planlegging av nye åpne møteplasser gjennom frivilligsentralen. Per i dag har vi syklubben. Vi har tidligere lekt med tanken om å få til en badegruppe, skogens menn m.m. - men det er jammen ikke lett å vite hva folk ønsker, har behov for eller drømmer om. Derfor vil vi gjerne høre med dere. Hva synes du at Fredrikstad mangler av aktiviteter? Er du god på noe vi kanskje kunne startet et kurs om? Er det et spesielt tema du brenner for, og vil samle en gjeng for å diskutere? Vi tar imot alt av forslag!   

Hvis du vil melde deg på juleavslutning, bli en helfigur av papp eller har forslag til nye møteplasser kan du ta kontakt med oss:  

Mail: blaakorsfrivilligsentral@blaakors.no  

Jorid telefon: 97125661 

Eileen telefon: 90361195  

 

Høsthilsen fra Jorid og Eileen i Blå Kors Frivilligsentral Fredrikstad. 

 

 

2024 © Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad