Nyhetsbrev februar 2024

Årets første nyhetsbrev fra frivilligsentralen :)

                   

Nyhetsbrev 
 Blå Kors Frivilligsentral Fredrikstad
 februar 2024



Ny åpen møteplass

Hurra! Etter mye om og men, skal vi endelig komme i gang med en ny åpen møteplass!
 René Jønnvoll, som var i vikariat for Jorid og som nå jobber i steg for steg, har stått på som en helt og har gjort at dette nå blir en realitet 🥳

Skogens Menn er et konsept som ble startet av Sarpsborg frivilligsentral i 2019, og har blitt en aktivitet mange setter pris på. Vi er så heldige at vi kan starte samme konsept her i byen!

Tilbudet er til og for alle menn i Fredrikstad som ønsker å delta i et fellesskap og dele gode naturopplevelser. Aktiviteter som vedproduksjon, fisketurer, soppkurs, rydde stier, matlaging på bål, kurs i knuter og søk med metalldetektor er bare noe av det som planlegges. 


Dersom du eller noen du kjenner kunne være interessert i å delta på dette – hiv dere på! 

Skogens Menn Fredrikstad starter opp torsdag 15. februar. Oppmøte er klokken 12.00 på Gansrød. Se bildet vedlagt i e-posten for mer nøyaktig visning av oppmøtested.


Skogens Menn Fredrikstad har også fått en egen Facebook-gruppe, som vil bli oppdatert med informasjon om aktiviteter og oppmøtesteder.
 Her kan man bli medlem og få med seg hva som skjer: Skogens Menn Facebookgruppe 


Årskalender 2024

Vedlagt i denne e-posten finner du frivilligsentralens årskalender. Her ser du hvilke planer vi har for 2024, og du kan holde av datoer til fagdager, sosiale treff og andre arrangementer. 


Fagdag 14. mars

Årets første fagdag for tidgivere blir torsdag 14. mars. Vi får besøk av Fredrikstadhjelpa som skal fortelle om psykisk helse i Fredrikstad. Vi håper mange har lyst og mulighet til å være med! 

Det vil bli servert mat og drikke, så gi oss beskjed dersom det er allergier eller annet vi skal ta hensyn til ved bestilling. Som vanlig møtes vi i kantina i Mosseveien 37 kl. 18.00 og spiser litt før foredragsholderne tar ordet. 


En egen invitasjon til fagdagen kommer snart, men du kan melde deg på allerede nå ved å sende en e-post til oss: blaakorsfrivilligsentral@blaakors.no

Frist for påmelding er mandag 11. mars. 





Informasjonsmøte om frivillighet

Kjenner du noen som er nysgjerrige på hva man kan gjøre av frivillig arbeid i Blå Kors? Torsdag 11. april skal vi ha et åpent informasjonsmøte om frivillighet. Dette er for absolutt alle, både om man allerede har tenkt på å bli tidgiver eller om man bare vil vite mer om frivillighet i Blå Kors. 


Et ønske fra oss er at et par tidgivere blir med denne dagen for å fortelle litt om hva deres tidgiver-hverdag består av. Det er jo tross alt dere som vet best hvordan det er å være tidgiver i Blå Kors! Dersom du kjenner at dette er noe for deg, så gi oss beskjed - da blir vi ille glade! 😊

Mer informasjon om tid og sted kommer vi tilbake til, så følg med fremover. 
 

Vi trenger flere tidgivere

Som alltid er det behov for flere tidgivere! Vi er takknemlige for at dere er så utrolig flinke til å snakke med venner, naboer og andre kjente om frivillig arbeid i Blå Kors. Mange av våre nye tidgivere blir rekruttert av nettopp dere, så tusen hjertelig takk 💙 

Akkurat nå er behovet størst i virksomheten steg for steg, men flere virksomheter står klare for å ta imot nye fjes med åpne armer.
 Hvis du kjenner noen som ønsker å hjelpe andre og har alt fra 5 ledige timer i uka til 5 i året – ja, da er det bare å sende dem til oss! Frivilligheten er for alle 😊 


Glippsoneprosjektet

Dette er et prosjekt hvor målet er å gi tidligere innsatte (fra fengsel) et verdig liv etter soning gjennom recovery-orientert og helhetlig koordinert tiltaksforløp med trygge overganger. Dette betyr at man tar utgangspunkt i den løslattes egne ønsker og mål for et godt og verdig liv.
 I den forbindelse trenger vi tidgivere som kan bistå med denne trygge overgangen!
 
 Denne typen frivillig arbeid kan sammenlignes med oppdragene i steg for steg der vi gjør en «1:1»-kobling mellom tidgiver og deltaker ut fra interesser og ønsker. Rollen er å være en medvandrer for noen som ønsker et «vanlig» liv og hverdagskompetanse. Kjenner du noen som kan være interessert i dette?
 I så fall er det bare å be de ta kontakt med oss. Kurs er en del av opplæringen.


 Rådgivende organ
 
I forrige nyhetsbrev kunne vi informere om at frivilligsentralen hadde fått et rådgivende organ.
 Den 31. januar hadde vi årets første møte, der vi blant annet gikk gjennom utfordringer og muligheter for frivilligsentralen. Her kom det masse gode og spennende innspill! Nå har vi fått litt å jobbe videre med, takket være den gode støtten fra medlemmene. 

Vi gleder oss allerede til neste møte onsdag 24. april! 

Om du har innspill til saker som bør tas opp, tar vi de veldig gjerne imot. 

Det er bare å sende oss en mail 😊



Utstillingsvindu

Jula varer ikke helt til påske! I alle fall ikke i vårt utstillingsvindu i Årumgaarden. Nå retter vi nesa mot våren, lengre dager og sol som varmer. I den forbindelse er det nå mulig å traske forbi utstillingsvinduet og bli minnet på at den mørkeste tiden er bak oss. Midt i byen kan du altså nå få en liten bit av skogen - og kanskje litt inspirasjon til å dra på tur!
 
 

Her kommer et par vårlige funfacts om ☀sola☀:
 1. februar gikk sola opp 08.27 og ned kl.16.33.
 Det kan sies å være noen hakk bedre enn bare en måned tidligere,
 da vi fikk sola kl. 09.11 og vinka farvel kl. 15.27.

Om bare noen uker, siste dag i februar, titter sola frem så tidlig som 07.14 og varer helt til 17.43!
 Og så helt til slutt; natt til 31. mars skrur vi klokka en time frem mot sommeren,
 og sola er fremme helt fra 06.44 til 19.57.
 Det er bare å glede seg!



 

Årets første gladsak!

Vi har fått en utrolig hyggelig oppdatering fra Lina som er prosjektkoordinator for Blåpunkt.

Les hva hun skriver her:



Blåpunkt har fra starten av januar servert middag til ungdommen hver tirsdag.
 Ikke nok med at de er heldige med å få varm mat enda en ekstra gang i uka,
 vi er så heldige som har tidgivere som lager maten.
 Ett fantastisk ektepar, som allerede nå har satt sine spor hos enkelte ungdommer.
 Lina som er prosjektkoordinator er overrasket over hvor mange ungdommer som har forsynt seg med både vegetarsuppe og fisk, som er det som har blitt servert hittil.
 Når de smaker på maten, er de veldig fornøyde, og takker pent for maten.
 Mat gjør en enorm stor forskjell, og det er en fin måte å vise omsorg på.
 Vi gleder oss til å se hvor mye forskjell disse dagene kan gjøre,
 og allerede etter to ganger har ungdommer gitt kallenavn som "bestemor og bestefar", ett fint tegn på trygghet.
 Vi gleder oss til å se ungdommene nyte den flotte maten som blir laget,
 og kanskje dette er en tryggere inngang til aktiviteter for enkelte ungdommer.



Sosiale medier

Som noen kanskje allerede har fått med seg, så har vi slettet Blå Kors frivilligsentral-brukeren på Instagram. Etter en prat med markedsavdelingen har vi funnet ut at det er bedre å forholde seg til én plattform i sosiale medier, og da har vi valgt å prioritere Facebook.

Derfor vil vi oppfordre alle til å følge oss der: Facebookside Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad 


Apropos vår fantastiske markedsavdeling; de vil veldig gjerne få lov til å vise frem deres tidgiver-hverdag! I den forbindelse har de laget et skriv til dere, som vi legger ved i denne e-posten. Der finner dere mer informasjon om hvordan dette fungerer.

Hele poenget med dette er rett og slett å gi et innblikk i hva det vil si å være tidgiver 😊  



 Blå Omtanke-produkter på Tante Blå

Om du skulle befinne deg i sentrum og tar en tur innom Tante Blå på Stortorvet, så kan du finne et lite utvalg med produkter fra Blå Omtanke syklubb. Disse kan du selvfølgelig få kjøpt, og husk at alle inntektene fra salget går tilbake til brukerne av Blå Kors Fredrikstad sine tilbud. Altså kan du få deg et par hjemmelagde raggsokker til en ålreit penge, samtidig som du hjelper andre! Vinn, vinn vil vi påstå 😊 




Her er vår kontaktinformasjon: 

E-post: blaakorsfrivilligsentral@blaakors.no 

Jorid telefon: 97125661

Eileen telefon: 90361195


Blå Kors frivilligsentral sine nettsider: https://blaakorsfredrikstad.frivilligsentral.no/ 


 (Snart) vårhilsen fra Jorid og Eileen


2024 © Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad