Steg for steg

Steg for steg møter mennesker med rusutfordringer og kriminell livsstil som trenger støtte til å gjøre ønskede endringer i livet. Deltaker lager sine egne mål og aktiviteter, med støtte fra veileder og tidgivere.

Aldersgruppe: For alle

Hverdagskompetanse

Mye av det som får hverdagen til å gå rundt er stille kunnskap. Den bygges opp av erfaring, og over tid. Blå Kors steg for steg kaller det hverdagskompetanse – praktiske og sosiale ferdigheter som er nødvendige for å få til et «vanlig liv».

Individuell skreddersøm

En kartleggingssamtale mellom deltakeren og Blå Kors steg for steg er utgangspunkt for tilbudets individuelle skreddersøm. Deltakeren formulerer sine mål og behov, med visshet om at det finnes støtte i prosessen. Fokuset er på styrker, ressurser og muligheter. Deltakeren setter opp en strukturert plan sammen med veileder.

Tidgiver

Tidgivere er Blå Kors steg for steg sitt viktigste ressurs for at deltakerne skal oppnå sine mål. Tidgivere er frivillige, vanlige folk med ulik bakgrunn og kompetanse, som matches opp mot deltakerens behov, mål og interesser. De er like forskjellige som deltakerne. Deres rolle er å støtte deltakeren i avtalte oppgaver og aktiviteter. Fordi behovene er allsidige, er aktivitetene allsidige.

Tid og rom gir muligheter

Mange deltakere opplever at «det vanlige livet» er en fremmed arena, med egne koder og regler som gjør terskelen for deltakelse høy.

Samvær med tidgiver kan gi en trygghet for deltaker til å prøve seg frem på nye arenaer, og bygge opp «et helt vanlig liv». Identiteten videreutvikles i møte med nye personer, og gir deltakeren nye måter å se seg selv på.

Vil du bli deltaker? Ta kontakt med René:
Telefon: +47 453 12 061
Epost: rene.jonnvoll@blaakors.no 

Vil du bli tidgiver?

Vi ser etter mennesker som lever helt vanlige liv!
Personer som kan vise medmenneskelighet og varme i møte med andre.
Personer som lytter i større grad enn de prater.
Personer som er inkluderende og rause.
Personer som har et avklart forhold til sin egen historikk.
Om dette høres ut som deg og du kan bidra med dette inn i prosessene våre deltakere står i, vil du være til stor hjelp.

Krav

  • Må gjennom opplæring
  • Delta på kurs

Fyll ut skjema, så kontakter vi deg.

Når vi mottar din henvendelse, inviterer vi deg på en prat hvor du får mer informasjon om hva du kan gjøre av frivillig arbeid i Blå Kors. I tillegg er det en ypperlig mulighet for oss å bli bedre kjent med hvem du er :) Bruk gjerne dette feltet til å gi oss en liten pekepinn på når du er ledig fremover og har mulighet til å møtes. Vi vil gjerne ivareta ditt personvern, så husk å ikke legge inn sensitive opplysninger her.
Send


2024 © Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad