Torsdag 2 Februar 2023
Kl. 10:00 - 13:30, Mosseveien 37
Hverdagskompetanseprogrammet: Ønsket fellesskap del 1
Mye av det som får hverdagen til å gå rundt er stille kunnskap. Den bygges opp av erfaring, og over tid. Blå Kors kaller det «hverdagskompetanse» – praktiske og sosiale ferdigheter som er nødvendig for å få til et ønsket liv. Programmet legger til rette for at du får utløst din egenkraft som gir deg mulighet til vekst. Ved å bruke programmet vil du få utviklet din hverdagskompetanse og få innsikt i konkrete verktøy og metoder du kan bruke for å øke din livsmestring i hverdagen.

Om kurset 

Kurset går over 5 uker med oppstart 02.02.2023

Noen ønsker å få et nettverk, andre å skifte nettverk eller utvide sitt nettverk for å oppleve gode felleskap med andre og gjerne knytte nye vennskap. 
Dette kurset er en modul i et nasjonalt program; Hverdagskompetanse.  

I modulen Steg for steg til ønsket felleskap blir det gitt innføring i konkrete verktøy som kan være nyttige når en skal bygge sunne relasjoner og få et ønsket felleskap. Deltagerne lager sin egen plan – «mitt prosjekt» – for å nå sine mål for ønsket fellesskap. 

Modulen vil også fokusere på kommunikasjon, hverdagslige tema, trening på hvordan føre samtaler og hvordan takle avvisninger. 
 
Deltagere får også tilbud om tidgiver som kan gi veiledning og hjelp til å nå målene etter at kurset er over.  

Kursdag 1 
Velkommen, bli kjent med hverandre og presentasjon av modulen. Hva er nettverk? Diverse øvelser og refleksjoner knyttet til nettverk og kommunikasjon. En enkel hjemmeoppgave. 

Kursdag 2 
Gjennomgang av hjemmeoppgave. Vi går mer inn på ulike kommunikasjonsmåter. Kroppsspråk og aktiv lytting. Ulike øvelser knyttet til kommunikasjon. 

Kursdag 3 
Identifisere egne styrker. Hvor kan jeg finne et nettverk? Hvem trenger jeg støtte av for å komme i gang og hvem har jeg allerede? Jobbe med «mitt prosjekt». Diverse øvelser knyttet til dette. 

Kursdag 4 
Arbeide videre med «mitt prosjekt» og hva som trenges av hjelp til å gjennomføre det. Jobbe videre med nettverk og kommunikasjon. 

Kursdag 5 
Konkretisere drømmer og jobbe målrettet mot dem. Avslutning og evaluering
 

Påmelding er stengt
2024 © Blå Kors frivilligsentral, Fredrikstad